Kan man selv vælge sine tanker?

Kære alle,

  • Først lidt om de mange tanker, som bombarderer dig i løbet af en dag. Kan du mon selv vælge dem?
  • Derefter lidt rettelser til sidste nyhedsmail om forårets yogarejse. Vil du ha´ info om nye yogahold må du vente en uges tid.

Næ, det der med at vælge vores tanker selv, den går ikke, de opstår og forsvinder dagen lang, -nogle tanker, som vi gerne vil ha´ og så en hulens masse, som vi ikke vil ha:-) . Det gode, synes jeg, er så, at du faktisk har en mulighed for at vælge, hvilke tanker, som du går med og hvilke tanker, du bare lader være et øjebliks input fra din hjerne.

De sidste måneder er virkeligheden også kommet til os i DK med de mange stakkels mennesker, som må flygte fra deres base, ofte med livet som indsats. Vi ser billeder af en stor flok mennesker gå på en motorvej i DK. Vi ved at disse mennesker er flygtet fra ubegribelige rædsler, børn, der har set og oplevet ting, som ingen ønsker, at børn skal opleve.

Et muligt input fra hjernen: Hov, de går på motorvejen og det er ulovligt, hvorfor skal de ikke følge loven når vi andre skal?...

Vi ser mennesker, på vej til at hjælpe disse mennesker, mennesker, som tilbyder kørelejlighed, en seng at sove i, et måltid mad, samtidig med at de poster en selfie på Facebook. Mennesker, som risikerer at få bøder og i værste fald fængselsdomme for at gøre det.

Et muligt input fra hjernen: Hm, gad vide om det der er ægte altruisme....? En ægte karmahandling? (Hvis vi skal bruge yoga-filo-sprog)..... Gør de det for at hjælpe, uden at skulle modtage anerkendelse eller andet til gengæld? Eller gør de det bare fordi de skal vise sig.....?

Vi bombarderes af alle mulige og ikke mindst umulige tanker dagen lang, - og bombarderes af de følelser, som tankerne udleder. Følelser som angst, glæde, vrede, irritation mm. - Og jeg tænker og påstår endda at jeg ved :-), at de tanker og følelser, som du vælger at gå med, det er også dem, der styrer dit liv og dit livs kvaliteter. Det er dem, der styrer hvordan dit liv og dine relationer folder sig ud.

Med den viden vælger jeg, at gøre så meget, som jeg kan finde ud af, for at træne mit nærvær. Det er i nuet jeg træffer mine beslutninger og jeg vil så gerne have en mulighed for, netop, at kunne vælge i hvilken retning, jeg gerne vil gå. Jeg vil så gerne opdage dette bombardement af tanker og følelser. -Jeg vil så nødig være offer for dem og dermed halse hovedløst i alle mulige retninger.

- Og jeg vil, for at vende tilbage til motorvejen og altruisme, til enhver tid, meget hellere gå med tanken og følelsen af medfølelse og omsorg, gå med tanken, der siger: For hulen, hvad kan jeg dog gøre for at støtte disse mennesker, som har brug for det? Meget hellere det, end at gå med tanken: Her er nogle, der skal straffes for at bryde loven.

Jeg vil så meget hellere gå med tanken og følelsen af lettelse og glæde over, at der er mennesker, offentligt kendte, som ukendte, som gør noget. Mennesker, som måske endda bruger deres position til at påvirke vores politikere og mennesker omkring sig. – Meget heller det, end at gå med tanken og følelsen, der følger af den tanke, der siger: Mon det her altruisme i den helt ægte form? Eller pudser de bare deres selvbillede af. Meget hellere det, end at gå med angsten for det ukendte og hvad deraf følger.

Vi har vel, hver især, vores små tricks til at træne nærvær, at være mindful. For mig foregår det bla. i yogaen og når jeg løber rundt i krat og hegn. Det virker for mig, det skaber udvikling og balance mellem styrke og fleksibilitet både i krop og sind. Det støtter mig i at træffe kloge valg i øjeblikket og at bevæge mig i en retning, hvor jeg kan se mig selv i øjnene og være det menneske, jeg gerne vil være. Et menneske, som træffer valg med udgangspunkt omsorg, tolerance og lign. i forhold til mig selv og min omverden. Jeg øver og øver mig, nogle gange plumper jeg i og så rejser mig op igen og øver mig videre. Hvad gør du mon?

:-) Susanne

Ps. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der sneg sig fejl ind i datoerne i sidste mail om forårsrejsen til Toscana. Næste rejse er på tapetet 4-10. maj 2016 og du sparer 500 kr. ved at booke inden 31/12-15 http://yogakroghen.easyme.dk/