• Vil en yogalærer gerne vinde en million?
  • Hvad siger forskere?
  • Tilbage til, der hvor denne strøm af mails startede.
  • Mit yndlingscitat:-)

Vil en yogalærer gerne vinde en million?

 
Engang blev jeg bedt om at lave en liste med alle de bagdele, der ville være ved at vinde en million kroner. Det virkede først som en helt umulig tanke, men da jeg tog fat i pennen, med et kreativt smil på læben, så fløj den hen over papiret og i løbet at meget kort tid var listen lang. Derefter, forudsigeligt nok, skulle jeg lave listen med fordelene ved at vinde de mange penge. Og den liste..... var meget kort.... 
Så kunne man tænke: nåh ja, hun er også yogalærer, de er vist ikke så meget til det med penge, - og, nej, nok underviser jeg i yoga, men jeg ville også med glæde modtage den nette sum. 
 

Hvad siger forskere?

Eksemplerne på det her med at have let ved at se de negative aspekter, er mange.  Hvad reagerer jeg, eksempelvis, selv stærkest på? - At, der kommer de sødeste mails fra mennesker, som har taget sig tid til at læse mine mange mails her på det sidste. Mennesker, som fortæller mig, at de mails inspirerer dem i deres liv? Eller, når jeg ser, at der er en del, der har meldt mine mails fra, endda, deriblandt, mennesker, som jeg kender godt?

Indenfor lykkeforskning har man målt, at vi reagerer langt stærkere på kritik, end på ros. 
Det ligger lige til højrebenet at være på lur efter problemer, noget, der kan gå galt, om et menneskes udstråling lyser af fordømmelse og kritik osv. 
 
Og alt er godt. Din hjerne prøver bare at holde dig i live og har ikke fattet, at du nu opholder dig i 21 århundrede, i Danmark, midt på trygge Østerbro el. Lign (en priviligeret del af verdenen) og, at der ikke står en sabeltiger på lur bag næste husmur. 
Så det bliver du nødt til at "fortælle" den at der ikke gør, - på en eller anden måde...Hvis du altså vil fremme noget andet, og måske, mere relevant i forhold til det liv vi lever nu.
 

Tilbage til, der hvor denne strøm af mails startede.

Det her er sidste nyhedsbrev af denne slags, i hvert tilfælde foreløbigt :-).  Hvis du har været med fra starten, så sidder du nu med det 8. brev på foranledning af en vens kærlige udfordring. Det startede på en motorvej i det sydjyske og en flygtningestrøm, med et spørgsmål om: Kan du selv vælge dine tanker? Du har læst om metoder til at bevare roen, - Hvorfor du ikke behøver at drømme om at smide benene på nakken, -Hvordan du kan takle dæmoner i dit liv, -Være tilstede i nuet og - så til at sætte pris på, at du er i stand til at føle alle mulige og umulige følelser. 

Uanset indhold, så er de fleste mails endt med det budskab, som denne mail også bevæger sig i retning af :-), nemlig, at alt det du opdager, det har du en chance for at gøre noget ved, - en mulighed for at vælge retning.
 
Jeg bryder mig ikke om at lyve, så det vil jeg også lade være med nu:-). - og jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at jeg ikke bliver vildt taknemmelig, når jeg modtager mails fra jer med positiv feedback på mine ord og jeg ville omgåes sandheden yderst lemfældigt, hvis jeg påstår, at jeg er ligeglad med, at der også er mennesker, som af en grund jeg ikke kender, vælger mine ord fra. Jeg ved ikke om den følelse er stærkere, når jeg vælges fra, som forskere siger, at vi har tendens til, - men jeg ved, at følelsen af taknemmelighed, vil jeg langt hellere fremme i mit liv. Jeg vil langt hellere have fokus på de uendeligt mange ting, jeg har at være taknemmelig for, end at følge den følelse, der udløser tanken: "du er ikke er god nok", og tanken efter tanken, der siger:"når du ikke er god nok, dygtig nok, klog nok, så kan "man" ikke li´ dig, du bliver ensom, du ...
 
Et kæmpe tak, lige fra mit lille hjerte, til alle jer, der har taget jer tid til at følge med her og tak til Claus for at udfordre mig. Det har været en tur med mange slags tanker og følelser og en tur, hvor jeg igen og igen huskes på, hvor vigtigt det er, at være tilstede lige nu og her, så jeg kan nyde denne tur på planeten, måske den eneste, så vidt jeg ved;-).
 
Tilslut, måske, mere relevant end nogensinde, med alt det der sker omkring os, og, som udløser stærke følelser i de fleste af os:

Mit yndlingscitat:-)
"Lad dig ikke overbevise af rygter eller af traditioner eller af det som du får fortalt, eller af det der står skrevet i hellige skrifter, eller af gisninger eller af logiske slutninger eller af tungtvejende beviser, eller af det du føler for et synspunkt efter at have funderet over det, eller af andres evner eller af den tanke ”munken er vor lærer”. Når du ved med dig selv ”dette her er godt, dette kan der ikke indvendes noget imod, det tiltaler den vise, og hvis det føres ud i livet, vil det føre til velfærd og lykke” så skal du praktisere og rette dig efter det”….

Buddha, Kalemar sutta

 :-) Susanne 
PS. Om nogle dage vil du modtage info om nye tiltag og årets sidste workshop, som jeg igen afholder 31/12. 10-12. Dybt taknemmelig for at blive opfordret til det af tidligere deltagere og, især, fordi jeg selv synes, at det er en vildt dejlig måde at slutte året af på og tage hul på et nyt.